top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

Å 'spille hverandre gode'

Dette er vel et uttrykk mange kjenner til.

Jeg elsker det! Det er veldig 'meg' å ville hjelpe eller bidra. Iallefall aldri sabotere for noen.

Jeg har hatt folk som har slitt med å passere oss i skogen, der jeg rett og slett sier (og ser fører) Du, dette gikk jo ikke så bra, har du lyst til å prøve igjen og få en fin passering? Og folk sier alltid: Ja, så flott. Det er ikke så lett.


Nå lørdag var jeg i skogen med Philippa og Varg. Varg er 11 mnd, en boost av kjønnsmodning har slått seg til i kropp og hode og han er veldig interessert i de vi skal passere. Veldig! Nå er det høye brøytekanter , glatt og ikke beste forhold for passering, men sånn er det bare og vi må få det til.

Det kommer 2 damer med en toller mot oss. Jeg stopper opp for å samle bølingen så de er bak meg, altså Gå Bak trening. Av med votter og finne godbiter. Er i bobla mi, men ser plutselig at de har stoppet og har sin i Sitt. Så kommer det jeg synes er så flott : De spør hvordan jeg vil ha det, altså vil du ha dine i Sitt eller vil du passer oss og vi står stille?

Jeg ble så glad!! De kunne fint bare fortsatt sin greie, men ser at jeg posisjonerer hunder og er i gang med fokus-trening, så jeg kan gi kommando. Og det er bare en tynn stripe på hver kant som ikke er is, så det er ikke enkelt å gå trygt. (nå vet jeg jo at piggsko er tingen) Så jeg velger å gå, jobbe med at de er bak og vi passerer helt perfekt!

SÅ ser jeg plutselig at jeg har faktisk bare 1 hund i bånd.. det andre henger ned med halsbånd i.... og Vargetassen står midt på veien og ser etter den andre hunden. De er 5-6 m unna bare... Pjuh hahahaha Men det gikk også fint. Han var ferdig med tolleren, og kom rett inn i halsbåndet sitt. Han er en tygge-istykker sele /bånd hund. Philippa står i langline ute, men ikke lenge.... Det har Varg fiksa på :-)

Men er det ikke flott når man møter folk som dette? De trente også passering, sa de. Det tar så kort tid av turen, og selv om du har en hund som aldri gjør noe ut av å møte andre hunder, så ta deg tid til å hjelpe noen du ser jobber med sin hund. Det koster så lite tid, og jeg garanterer det betyr enormt for de som opplever dette samarbeidet.

Så utfordringen min til dere er : Bidra og 'spill noen gode'! Det kan bare bli bra <3


Varg er også Kongen på Haugen, som man kan se... ;-)


60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page