top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne

HOLDE MOTET PÅ TOPP…


Philippa har trådt på glass. Veterinær og medisiner. (Faens folk som slenger glassflasker i naturen) Sur er jeg fordi det ikke blir utstilling i helga, og neste helg er Dogs 4 all. Vi skal dit, mulig vi dropper å stille. Hun er en kjempe enkel hund å stelle sår på. Halter ikke eller viser noen form for ubehag. Korte turer med plastpose over potesokk. Flinkeste lille snella.

Korte turer med henne. Men Seven må jo få litt mer.  Utstillingene er ikke viktige, men jeg kjenner det er drit at vi ikke kan gå langturer i skogen og trene ute. Så da må jeg snu surmuling over til noe positivt. Vi er så godt i gang, derfor er dette så surt!


Så da er det Seven som redder dagen 🙂 (Humøret mitt.. blir så glad av å være sammen med han ❤ ) Han er løs ute, og jeg trener på at han skal komme med en gang på innkalling (han er der, men jeg vil skjerpe inn mer. Kjapp tilbake!) Pølser i lomma og ut på tur 🙂 Han er så lykkelig når det er bare oss to ❤ Og han går Fot som en Prins, og jeg tester masse – kommer det noen med hund så passer vi på å gå mot de / bak de / forbi de 🙂 Uvitende figuranter 🙂 fortsatt helt uten bånd!


Man må ikke glemme å tørre å teste ut lydigheten! Hva skjer med meg når bikkja er løs? Jeg passer bedre på hva som er rundt oss.. og tar inn i bånd når noen er i nærheten. Og da får jeg aldri testet ut om lydigheten er 100%.. eller hvor det lugger..  Man MÅ stole på hunden! Stemme og kroppsspråk endrer seg når noe står på spill. Man blir mye tydeligere! Jeg må bare tørre å slippe henne mer.. (starte med langline)


Belønninga til Seven, den aller GJEVESTE belønninga er MEG! Så når vi har passert, så er jeg såå glad, klapper og koser og lekebøller og drakamp med en leke (om den er med) Han strutter av glede – og er såå stolt og glad! ❤ Jeg gleder meg veldig til Philippa kan være løs på samme måte 🙂 Og i hans treninger så ‘kjenner’ jeg skikkelig på følelsen av å ha en som er helt ‘tuned’ på meg ❤


Philippa er vanskeligere, siden hun er i siste kjønnsmodning, og supervilter.  Jobber med å finne belønning som er stas.. leke er sånn passe… mat er ok.. MEN hun glimter til og går fot som bare det, kommer på innkalling, og veldig ofte rett inn i utgangsstilling. Man blir jo så lykkelig når de blinker til ❤


Jobbe på! Være oppfinnsom! Overraske! Og leke mer ute.. er planen fremover. Inne jobber vi med utgangsstilling, FOT (ta et skritt frem, hun skal følge umiddelbart) Kontakt. Lek som belønning.

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page