top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

A-kullet snart 11 mnd

8. juni er mitt første (planlagte) kull 11 måneder gamle. Jeg får ofte oppdateringer og bilder, og jeg gleder meg enormt på alles vegne. De har alle fått den hunden de drømte om. <3 Salsa viser gode og naturlige instinkter i gjeting. De har sau, og dette var litt av ønsket de hadde - en hund som kan gjete. Hun viser fin forsiktighet men er alikavel uredd.

Aiko har funnet helt gjengravde snøhuler, da 'søster' Millie har treninger sammen med NRH, og altså innført i lavine i vinter. Utrolig morsomt.

Atlas har luktet litt på viltspor, og er nok klar for ettersøkstrening snart.

Angus er et funn i Rundering.(iflg instr og valpetester) Finne folk i skogen er gøy!

Min Anabelle er en speeda liten sak. Vi har hatt 2 helger med søk i bygg i vinter, og dette var helt topp. Jobber bra og konsentrert, til tross for ung alder. Veldig gøy å se hvor uberørt hun er i mørke kjellere, på utrygt gulv og i store lokaler.

Agnes har også prøvd seg på dette, og finner det hun skal. Hun og matmor går litt spor og har noen økter med å finne folk i skogen.

Aron skal snart jobbe med spor, noe jeg tror han kommer til å elske, både han og matfar.


Å få frem hunder som man ønsker, man blander jo to ulike blodslinjer/genmasser, som helst skal bli en forhåpentligvis bedre versjon av far og mor. Iallefall like gode! Men det er ikke enkelt. Det kan krasje og bli alt annet enn man tenkte. Men når man er nøye med mentaltester, er ærlig med seg selv og kombinerer med en hund som har ganske likt temperament og egenskaper, så har man iallefall gjort sitt beste. Jeg vil helst ha hunder som kan være fine familiehunder. De skal kunne være med familien på tur, de skal tåle miljøskifte og ikke være redd lyder. Det er derfor disse mentaltestene er så viktige. De forteller noe om hunden (akkurat den dagen), og så er det opp til oppdretter å bedømme om dette holder mål ifht tenkt avl. De skal kunne bli håndtert av fremmede, skvetter sikkert ved skrammel, men skal tilbake og sjekke ut og legge den opplevelsen bort. Alle valper fra meg skal igjennom en mentaltest og røntges, da helst også rygg. De blir mentaltestet ved 7 uker, og på det grunnlaget kan jeg si hva som ble rett eller slo feil. So far har det gått fint, og jeg gleder meg til hele kullet er mentaltestet i høst. Da har alle kommet lengre i sin hundesport og vi ser mer den voksne hunden de komme til å bli.

Jeg har vært heldig med dette kullet! <3 Det er flere hunder jeg har importert, som ikke var som forventet, der 1 er omplassert og lever det gode liv i Lofoten hos verdens skjønneste familie. 2 er desverre avlivet pga mental brist og spondylose (rygg) Forferdelig triste avgjørelser i alle 3 tilfeller, men dette er også baksiden av å være oppdretter.


Nå krysser vi fingre for at verden åpner opp etter korona, at prøver og utstillinger og konkurranser er i gang snart, og at hundesport kan gjenopptas.Dette er RASEN I MITT HJERTE <3 Og jeg strekker meg LANGT for å skape den beauceronen jeg selv har i min 1. bosse, Seven, og min elskede Philippa <3 De er med overalt. Seven er den perfekte kurshund når jeg holder hundekurs. Han elsker virkelig lp trening, ligger støtt som fjell midt mellom alle grøvlete bikkjer og stoler 100% på at alt jeg tar han med på er supert. Det er sånn jeg vil ha det! Tette og sterke relasjoner bygget på tillit og respekt <3

60 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page