top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

Celma og Charlotte

Da er det bare Celma og Charlotte igjen i dette kullet.

Vi har hatt en hel del besøk nå. mange som vil bli kjent med rasen for en fremtidig hund, og det gleder meg veldig å se at folk planlegger og også at rasen blir mer og mer kjent. Noen har definerte mål med ny valp og noen har kun lyst på en aktiv bestevenn som kan være med på skiturer og fjellturer og være en fin familiehund generelt. Så lenge de får mosjon, fine og spennende opplevelser og varierte dager med noe trening, så er de fornøyde. (Jeg avler jo ikke høydriftige hunder, det er ikke dette jeg trenger til mine interresser innen trening, og jeg har ikke valpekjøpere til den typen hund. Det er det kun et lite knippe oppdrettere som har, og der er både jeg og klubben vår behjelpelig med å finne rett oppdretter og valp)

Mine hunder kan fint trene redning og lydighet og andre sporter, det som vil passe for de aller fleste som er interressert i å trene aktivt med hunden sin.


*Celma er roligere enn Charlotte. Ingen liten tispe, men litt mindre enn Charlotte som er stor. Celma er førerorientert


Celma er litt mørkere, og hun har noen helt fantastisk lysebrune (hazelbrown) øyne. Hun er også den mest kosete av disse to. Nydelig pels. Litt vokt, men ikke å mye som Charlotte.
*Charlotte har kraftigere benstamme og er høyere. Hun har også en del mer tan-farge enn de andre, litt glattere pels også. Jeg er så spent på hvordan hun blir som voksen, for jeg tror hun kan bli utrolig vakker. Hun har litt mer vokt i seg, altså en lavere terskel for å si at nå er det noen her. Jeg tror Charlotte vil trives på en gård, eller noen som har litt stor eiendom hun kan passe på. Hun er også den som ikke alltid går bort til besøket vi har. Ofte kommer hun etterhvert og da er hun helt bekvem, men hun har ikke stort behov for å være så sosiale som de andre.( De er kanskje hakket FOR sosiale ... :-) Det kan være en fordel å ha en ikke oversosial hund, hun vil ikke løpe til alle og enhver. Litt mer selvstendig enn søster Celma


Vi har vært i Råde og gått tur med nye valpekjøpere, og møtt andre hunder og gått på ukjente stier. Dette gikk superfint. Noe bjeffing på de første hundene men så var alt bare greit. De viser ingen redsler eller andre uønskede atferder i nye miljø, men man må gi de litt tid om de skulle trenge det, for det blir en del helt nye opplevelser. De er absolutt fine å trene begge to, og jeg tror de er best i noe de kan bruke nesen på.


Begge vil være supre hunder for den rette. De trenger mosjon, variert og morsom trening og vil elske å få være med på mye av det vi gjør i hverdagen. Rasen er robust og atletisk, så skiturer, sykkelturer, fjellturer (med kløv når de er gammel nok) er fantastiske aktiviteter. Joggekompis, trene i den lokale hundeklubben, det er så mye spennende i vente.

Jeg er så utrolig fornøyd med hvordan denne kombinasjonen har blitt, sosiale og trygge, og dette gir deg mange muligheter for stort sett alle aktiviteter vi har sammen med hunden vår.Vi gleder oss til å møte dere som blir de nye eierne til Celma og Charlotte.

Kom på besøk :-)

78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page