top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

EN UTROLIG FIN OPPTUR

Vi har prøvd oss på ferdselsprøven i dag, og manglet noen poeng for å bestå.

Den er ikke enkel, for en del består av at hunden ligger i dekk, og fører står 30 m fra, mens en ekvipasje går mønsteret/rutinen.

Jeg tuller jo litt, og da jeg leverer papirene så sier jeg kjekt - kan dere sette meg i par med en superschæfer...? (de er maskiner og går fort som rakker) Ja, vi skal se hva vi får til, svarer damen med et smil.


Det skal sies at påmeldingen er gjort på impuls. Jeg har fullt opp her , og egentlig ikke tid, men hadde så lyst til å prøve. Fant nemlig ut at klubben er 7 min på sykkel fra meg, og jeg fant et nytt og nydelig turterreng på veien dit, så win win egentlig.

Vi bor landlig til. Ingen naboer, jeg har ingen treningsvenner her og ikke bil. Vi kommer oss ikke så mange steder, men trener og holder på her vi bor.

Dekk har vi trent alene på forskjellige åkre, her foran huset, på veien. Vi har brukt lastebiler og søppelbiler som forstyrrelser, og jeg har latt han ligge med de andre rundt seg, der jeg leker og herjer med de. Han ligger. Han ligger i mer enn 5 min uten tegn til uro.

FVF har vi trent her og der, biter til puslespill men det skal godt gjøres å få det godt etablert på flytnivå på kun 5 dager, det visste jeg. Så jeg tenkte at enten står vi med tvil, eller stryker. Og strøk gjorde vi. manglet ikke mange poeng da, og fikk skryt for innkall i front og innsitt. Han kan, den gutten her ass <3

Vi skulle starte ca kl 13, men k-test var ikke ferdig før 14.30. Han er oppdtalla ved et tre bak hytta, og vi hadde besøk av en rømt hund fra prøven, og selv med lufteturer så er det lenge å vente for oss alle.

Så er det vår tur. 5-6 min inn i prøven reiser Varg seg desverre, og jeg må tilbake og inn i dekk igjen. Det var 4 corgier, der 3 strøk, og den ene er denne som vi er i par med. Det går langsomt.. og mine nerver krøller seg, for jeg vet jo limiten til Varg. Nordlendinger har jo også alle uttrykk på yttersida av kroppen, så da det endelig var vår tur, så tulla jeg med mønsteret, jeg glemte fvf delen etter gruppa, og da tror jeg at hjernen min gikk på tomgang..Varg stakkars måtte slite med en handler som var litt oppgitt.. Men vi fikk til litt og hadde en super innkall til slutt.


Hvorfor er dette en opptur, lurer du kanskje på? Vi strøyk jo...

Jeg lærte så masse om både Varg og meg. Det er første stevne/prøve for oss, og vi har ingen mengdetrening eller trent mye sammen med andre i en klubb. Det er mye vi mangler erfaring på, og her kan jeg evaluere dagens resultat og trene det jeg trenger mest.

Jeg endret litt rutiner hjemme, og stod opp 1-2 timer tidligere for å få inn trening på morgenen (det var da søppelbilen kom og vi fikk trent dekk, der en veldig blid søppelkjører kommer ut) Vi har jo alle bare 24 t /døgnet. Og vi har alle muligheter til å få til det vi ønsker, om vi bare er villige til å gjøre noen endringer. Somethings got to give, så her røyk noen timers søvn. Frk Lakenskrekk fikk ikke køya tidligere enn før dessverre, men man må lide litt, ikke samt ?

Varg var fantastisk. Han lå fint bak hytta, bundet til et tre, med andre hunder travende frem og tilbake rundt seg. Ikke en eneste lyd, frustrasjon eller noe annet tegn til ubehag. Varmt var det også. 3 km løpetur til klubben. Og at han klarte å følge meg på prøven, med såpass konsentrasjon og utfører det han skal, med ALT nytt - jeg tar av meg hatten for Vargen <3

Oppturen er alle referansepunktene jeg nå har fått. Jeg har lært såå mye om meg selv og Vargen min. Han har så mye potensiale, og den som må lære, det er meg.

Jeg er så stolt av oss i dag! Og jeg gleder meg så til treninger i klubben. Litt kjipt å stryke, men vi trengte dette, for man blir ikke flinkere av medgang. Det er i bakkene man blir sterkere , er det noe som heter. I dag var en sånn bakke. Akkurat det vi trengte! Og lærte masse!

Min store kjærlighet Varg. Min klippe! Den kuleste av de kule bikkjene og en hund jeg kommer til å lære så mye av, og vi har så mye vi skal fremover.

Men først må vi ha dette i boks.

Takk, Varg, for en fantastisk fin dag <3 Du er bare BEST <3124 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page