top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

Kunnskapens makt

Jeg er jo ganske langt over gjennomsnittet interreset i å lære mer! Spesielt om hund og trening, atferd og også som instruktør - hvordan kan man bli enda bedre....?

Denne helgen har vært utrolig lærerik. Jeg går på Catch Instruktørutdanning, Hønefoss. (min instr.utdannelse nr 2) En bitteliten utfordring har vært.. og er fortsatt, at jeg ikke har bil som virker. Denne helgen måtte min sønn bite i det sure eplet og gi moren bilnøklene, og være 3 dager uten. (Han kom ut av denne opplevelsen uten store mèn )

Fredag jobbet vi med Grunnferdigheter. Vet du hvor mange grunnferdigheter hunden bør kunne...? Det er iallefall 22 på lista. Alt fra sitt, gå pent og bli, til utgangsstilling og innkalling, apport og target... Masse gode øvelser!

Man må jo teste det man ikke er så gode på, og få supre tips fra instruktørene, og jammen er ikke inn i utgangsstilling, som har vært en bøyg for oss, nå mye bedre, OG -det aller viktigste, Philippa vifter med halen og har mye større forventning til selve øvelsen <3 Herregud så gøy vi hadde det!

Lørdag og søndag er det Instruktør-rollen vi har jobbet med. Alt fra å sette sammen program, time det, til å se nærmere på HVA er det egentlig man sier? Hvordan legger man det frem, det man ønsker å formidle? Hvis jeg møter noen som sliter litt med hunden sin, så er det ikke så smart å x si : Du har et dårlig lederskap. Det må du gjøre noe med... Dette hjelper jo ikke eier på noen måte! Vær spesifikk, fortell HVA han skal gjøre, og vis gjerne. DIDAKTIKK, var tema, og utrolig interessant!


Her er hva Wikipedia sier om definisjonen : Ordet didaktikk kommer fra to greske ord, didaskein, som betyr å lære, undervise eller klargjøre, bevise og didakti’ké techné, som betyr undervisningskunst.Ordet blir derfor gjerne oversatt med undervisningslære. Didaktikken befatter seg med tre grunnspørsmål: Undervisningens hva, hvordan og hvorfor

Superviktig om man jobber med mennesker!


Jeg bare ELSKER heeele Catch-systemet! Det er så profft, så grundige, man blir utfordret og jeg kjenner den første oppgaven vi skal levere, POWERPOINT av teori, og et kursprogram... pjuh jeg gruer meg! Men dette er jo noe jeg brenne for, dette med å finne løsninger for folk.Og camilla Lien, vår hovedinstruktør, er grunnlegger . Utrolig faglig sterk, motiverende og dyktig! ... og veldig tålmodig <3


Nå skal det trenes grunnferdigheter . 10 min på hver hund pr dag, lage treningsdagbok og

bli god på evaluering av egen hund.

(ps. Boken Beste Starten er HELT flunka ny, og ikke på boklisten vår...Men er Siv og Maria sin)76 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page