top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

Long time no see

Det har nå blitt en stund siden jeg har oppdatert og skrevet litt her på bloggen. Livet kommer inn og så har det plutselig gått 6 mnd ...

I nov. var jeg på kurs med Varg, på Schæferhundklubben i Fredrikstad. Vi tok et RIK grunnlkurs, med teori fredag og praktisk lørd og søn.

RIK er et program for Internasjonale sporter innen IGP. Det inneholder lydighet, spor og en bitarbeid/vokt og det er utholdenhetsprøve. Vi har dermed fått Lisens til C-arbeid.

For å kunne delta på prøver og konkurranser må hunden i tillegg ha godkjent en Ferdselsprøve, som består av 1 del lydighet og 1 del miljø/sosial.
Men det vi har fått, er NHAT test bestått. Natural Hearding Aptitude Test. Vi kjørte til Sverige, til Faboda gård, og tok testen der. Anki Hermansson er testleder, og vi fikk se hennes Bosc i arbeid da vi skulle bytte saueflokk underveis.

Utrolig flott å se en beauceron gjete sau. En opplevelse. Jeg har jo ikke sett mye gjeting fra hans side, Anabelle har det jo litt utenpå kroppen sin, og har en kullsøster som gjeter aktivt. Vi går altså i bånd rundt inngjering med sau, Varg er interresert og litt peppa, så går vi 50 m fra sauene, snur og går mot de - jeg tar av bånd, og Varg skyter i vei. Klikk sa det underveis, og jeg fikk helt gåsehud. FYFADER han bare visste at her er det noe jeg skal ordne . Fineste gutten. Anabelle var akkurat samme sak, hun bare smellte inn i noe vi kan forme til en aktiv gjeter. Herregud så gøy å se de i noe som er så naturlig for de . Love it!

Ustine, aka Ullkula var ikke riktig så sikker. Hun fant sauebajs og syntes de var fine, viste noen tegn til interresse og ville flytte de, men det lå nok lang inne. Testleder sier at hun burde fått møtt sau litt mer, så hadde det vært litt mer rettferdig. Så det kan godt hende vi prøver igjen neste år.

Utstillinger har vi også vært på, siden jeg har denne Pelsklingen som skal stilles ut. Ustine, old english sheepdog. Hun har fått sitt første cert, og supre kritikker. Pelsen derimot, den må jeg lære meg å holde bedre enn det jeg får til i dag. IKKE enkelt! Varg har fått cert og BIR på alle utst. utenom en i Sverige, der fikk han VG.. men jeg tror ikke dommeren var så glade i denne typen hund for det var bare Good og Very good hos alle. På Stange ble Varg BIG4, og det triste er at han løp passgang de første steg inn før trav, og dommer sa han ville plassert han høyere om han hadde travet hele veien. Så da må vi trene mer på å se og følge med. Men det er uansett veldig gøy og veldig hyggelig på utstillinger, og man har venner og bekjente man møter og også reiser sammen med. Jeg er så heldig at jeg har noen supervenner som har vært utrolig hjelpsomme og som alltid stiller opp, og som jeg rett og slett ikke kan være foruten <3

Sommeren har vært travel, lite trening og mest turer hos oss. <3

Nå er høsten her og vi får komme oss inn i bobla vår og se hva vi får til fremover <3


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page