top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne

VI KASTER OSS INN I BRUKSVERDENPhilippa og jeg har vært på grunnkurs NRO.


For en opplevelse. Jeg er jo glad i denne lydigheten… det er jo ikke Philippa. Det er iallefall ikke hennes 1. valg av favoritter. Vi har jo gått en del LP kurs, og vært på treninger med dette som tema, men hun blomstrer liksom ikke helt.


Å gå spor derimot. Hun vokste og det er helt tydelig at hun elsker dette! Og ‘vittring’ altså å bruke nesen høyt i lufta, ikke gå med nesen ned som i spor, og finne folk i skogen DET VAR STAS! Her fant vi også hennes belønnings-verdi: Å få snufle og kose med fig. var superstas. Halen gikk, hun parkerte i fanget og var så lykkelig. Jeg også! Belønninga har jo vært utfordrende for oss, da godbiter er ok og fint men leke er ikke interessant i noen stor skala, dessverre. Man får mye raskere og bedre progresjon når man har en belønning som er verdifull.


Vi gikk ikke videre i NRO, det var det bare 5 som gjorde, og alle på ledelsens lag har jeg inntrykk av.  Nå skal vi på runderingskurs, og gps kurs, og er i gang med å tørre å konkurrere i lp ringen. Noe har skjedd med henne iallefall, for jeg har inntrykk av at hun synes alt er morsommere nå, for jeg tror hun belønner seg selv veldig i spor og rundering, og da gir hun mer i lp også. Vi har en fantastisk LP-gjeng å trene sammen med, og der er det masse hjelp å få.


Vi har strøket 2 ganger på ferdselsprøven, fordi hun får tokspel, det bobler over og hun har fest.. alenefester er visst de aller beste… Seven strøk også på dekk og vi fikk litt for få poeng i lineføring. Han er jo bittelitt veldig interessert i tispelukt, og noen glemte at tispa igrunnen var i starten på løpetid, og det ble for mye for han. MEN GUD så deilig det er med en hund som elsker lp. Halen går, han nyser litt i glede og bare elsker dette!

Hva lærte vi av disse to stryk’ene? Jo:

  • Har du hann, så SPØR om noen tisper er på vei/har/har nylig hatt løpetid, og vær NØYE med å gå der de IKKE har gått! Og legg for guds skyld ikke bikkja der tispene lå i dekk.. (jeg tror ingen overholdt Gutt/Jente dekk-sted)

  • Sørg for å ha trent inn dekk (uten langline) på vanskelige steder, og gå IKKE FOR FORT FREM! Og vær sikker på at bikkja kan gå FVF uten masse belønning/stemmebruk osv mens du ser fremover..

  • PUST og tenk glade tanker

  • Den aller viktigste . STOL PÅ BIKKJA DI!

Vi avrundet siste tragedie med en fantastisk hyggelig møte med STORM og crew’et hans. Han er sønn til Seven, og er såå vakker! STOR!! Han har en fantastisk brystkasse, og er en svær hannhund! Bare muskler! Og tilbakemld der som hos de andre i kullet, at de er rolige, omgjengelige og snille.


Så da takker Propellen og jeg for oppmerksomheten. Vi legger om treninga radikalt, og skal på første LP stevne i slutten av jan., håper på noen uoff. stevner før dette så vi får testa oss, og så håper jeg Inez sine papirer er i boks, så hun får norsk reg.nr,for hun skal jo også konkurrerer.


Piece & Love

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page