top of page
Search
  • Writer's pictureMarianne Røst

Tanker og funderinger

Da koronaen slo inn og Norge stengte ned, så trakk vi oss alle tilbake og holdt oss i hjemlige trakter. Samfunnet åpnes opp igjen, og vi kan ferdes i ukjente miljø igjen. Jeg bor jo litt uttaskjærs, dvs 5 km uten kollektivt, og da bilen slo seg vrang i mai, så ble det sykkel for meg. Da uten hund... Det blir litt vanskelig å få med seg hunder uten bil, men vi har gått tur på tur på tur og så variert som jeg bare har klart. Det er mye sau i marka og også kyr... De er nydelige .. på avstand. De jogger etter oss, og vil kanskje bare ha en kos, men jeg er ikke vant til kyr så da snur vi og finner på noe annet. (pjuh hahaha )


Så søndag var vi endelig moBILe igjen <3 og tok turen til Skullerud og gikk tur sammen med verdens fineste turgjeng. (Tur og trening med hund i Oslo, heter gruppen. Der er det masse fine turer man kan bli med på)

Første gangen løse, og over 6 mnd siden de har vært med på tur med andre. Mye power og energi i starten. De er litt ville i nikkersen ja hehe men etter ca halvtimen i skogen, der de er løse, så ser jeg at Philippa stopper og sjekker hvor jeg er. Jeg får rost henne og JAPP (som betyr bare løp) Jeg er så imponert! Lille rotta Anabelle ble korrigert for jaging av en halvstor hund. DET er ikke greit! En nydelig dag i skogen betyr jo ofte at det er muligens andre som også vil ut og nyte skogens ro. Vi møtte alt fra joggere til sykler og folk. Tar inn hund når det kommer folk og slipper igjen. Fy så flinke de er <3 Jeg krever ikke noe annet enn vanlig høflighet og folkeskikk av bikkjene nå. Ikke skal de gå pent ved siden av meg eller noe, bare ha et håndterbart energinivå og ellers være glade. Derfor får de heller ikke andre oppgaver enn å komme når jeg roper. Det er ikke rettferdig overfor hundene å kreve masse på første tur i frihet, men gud så flinke de er helt av seg selv! Frivillig atferd er gull <3


Det er så deilig å ha hunder som ikke har issues med andre hunder, som ikke trenger å taes hensyn til ifht alt vi ferdes i av miljø. Jeg har fått bekreftet mye av det jeg har tenkt . Jeg skal jo ha 1 kull til på Philippa og etterhvert Anabelle også, og gleder meg stort til å videreføre alt dette fine mine hunder innehar helt naturlig!


Er veldig spent på neste kombinasjon, som er tenkt nå i november. Jeg bare fryser på ryggen av ren fryd <3 Jo mer jeg leser og ser av valgt hann, jo mer gleder jeg meg!


Bildet viser nesten alle hundene på tur... Nesten! Den som mangler er jo lille rotta mi Anabelle, som har helt egne tanker om hva SITT betyr.... så det får vi jobbe med, så vi kan imponere like mye som alle de andre flinke hundene :-)


Men igjen : Fy fader for noen jenter jeg har <3
80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page